Comment Préparer de la gelée de fruits - dugoutpatisserie.com
Comment  Préparer de la gelée de fruits

Comment Préparer de la gelée de fruits

Agar agar raztopimo v 2 žlici. soka in ga vlijemo v posodo za marmelado, preostanek soka, sladkor in agar agar pa zmešamo in pustimo vreti 2 minuti. Razdelite v sterilizirane kozarce za marmelado, jih zaprite, obrnite in pustite, da se ohladijo.

Comment faire de la gelée avec Agar-agar ?

Comment faire de la gelée avec Agar-agar ?
image credit © unsplash.com

Kako z Agar-agarjem ujeti preveč tekočo marmelado? Če menimo, da naš žele ali marmelada nimata želene teksture, jo lahko torej nadoknadimo tako, da v marmelado (hladno, približno 2 grama na 1 kg sadja) vlijemo malo agar-agarja, preden ponovno segrejemo, dobro premešamo in čakamo, da čudež deluje, ko bo marmelada odšla … Lire aussi : Comment Préparer de la crème glacée sans crème épaisse.

Agar-agar se med receptom uporablja v tekočem ali kremastem pripravku. Za naš recept za mousse ga bo treba dodati, ko se sadje zmeša. Za 1 / 2L pripravka uporabite 1 vrečko 2 g. Pustite vreti nekaj minut, premešajte in pustite, da se ohladi.

1 g agar-agarja = 8 g želatine. Nekatera kisla živila oslabijo želirno moč agar-agarja, na primer limona ali črni ribez. Še malo agarja v pripravi in ​​voila!

Kaj nadomešča Agar-agar?. Če želite dobiti želatino, kot je bavarska, šarlote, aspiki, terine, lahko uporabite užitno želatino, potrebujete 4 liste 2 g ali 1 vrečko 7 g želatine v prahu za 500 ml ali 2 skodelici tekočine.

Medtem ko se želatina ne kuha, je treba agar agar vsaj 30 sekund vreti v tekočini in nato ohladiti do gela. Njegova želatinska moč je 8 -krat večja kot pri želatini. 1 g agarja = 8 g želatine. Običajno je za ½ litra tekočine potrebno 2 g agarja.

Comment  Faire de la granita
A voir aussi :
Haz un granizado sin máquina ¡Elige frutos rojos! Elija 25 centilitros de…

Comment extraire le jus des mûres sans extracteur ?

Comment extraire le jus des mûres sans extracteur ?
image credit © unsplash.com

Kje lahko naberete robidnice? To je praktična plat: divje murve najdemo na večini poti v Franciji. Sur le même sujet : Comment Manger de la glace. Če že poznate kraj, toliko bolje, če pa ne, pojdite na podeželsko stezo, je varno staviti, da boste naleteli na murve.

Kakšna je sezona črnega ribeza? Je vrhunska sezona degustacije črnega ribeza avgusta in septembra. Julija ga okusijo en primeur.

Kje nabirati robide v Calvadosu? Nabiranje Cagnyja je velik vrt (vzhodno od Caena v Calvadosu), kamor lahko pridete in z družino, brez dogovora, zberete velik del sezonskega sadja in zelenjave, ki ga pridelamo na svojem zelenjavnem vrtu.

Zato je pomembno, da sadje po obiranju dobro operete. Če želite to narediti, jih položite v veliko posodo, nato dodajte vodo in kis, s količino 3/4 vode za 1/4 belega kisa. Pustite, da se namakate minuto, nato sperite s čisto vodo, da odstranite vonj po kisu.

Robide običajno nabiramo od sredine avgusta do konca septembra.

Ker robide nimajo semen, jih je mogoče tudi relativno hitro stisniti brez posebnih dodatkov. Ko operete robide, jih položite v ponev. Nato napolnite lonec za tretjino z vodo in pustite vreti približno 20 minut.

Kako jesti robide? Danes ga uživajo surovega in kuhanega. Najpogosteje je tako z divjimi robidami. Če ga uporabljate celega, odlično dopolnjuje sadne solate, skuto, jogurte ali celo pecivo in kolačke.

Kako uporabljati sokovnik za parni sok? Zavremo vodo, nato postavimo košaro in zunanji lonec na spodnji lonec. In ne pozabite namestiti pokrova sesalnika. Po 3 do 5 minutah, ko para začne prodirati v sadje in zelenjavo, lahko nadaljujete s pridobivanjem soka.

Comment  Faire de la granita
Voir l'article :
Fill the mug with the cold drink of your choice (up to…

Comment faire prendre la gelée ?

Comment faire prendre la gelée ?
image credit © unsplash.com

Zakaj žele ne vzame ?. Če se marmelada ne strdi, sadju primanjkuje pektina. Ta je prisotna v jabolku, pa tudi v limoni. Sur le même sujet : Comment Faire des crêpes. Limonova lupina, vključena v vaš pripravek, ali nekaj kapljic soka zadostujejo za želeno teksturo.

Ne stiskajte sadja; Sok dajte v ponev z enako količino marmelade in pustite vreti pet do deset minut. Naredite preskus hladne plošče: če je rezultat zadovoljiv, žele vlijte v sterilizirane kozarce, nato pa jih tesno zaprite.

Kako gel brez želatine? Agar-agar, sadni pektin, škrob ali škrob: naravne alternative želatini. Agar-agar: rastlinskega izvora, je 100% naravno želirno sredstvo, ki prihaja iz rdečih alg iz Azije. Prodaja se v ekoloških ali azijskih trgovinah v obliki belega prahu, kosmičev, palic ali filamentov.

Agar-agar: Hladen zagon Agar-agar je vgrajen v hladno tekočino. Zelo dobro se razredči, ne da bi naredili grudice, vendar ga lahko najprej zmešate s sladkorjem, da izboljšate njegovo raztapljanje. Tekočino zavremo in kuhamo 30 sekund. Pripravek se pri hlajenju želira.

Kako gelirati tekočino

  • Želatina: štejte od 7 do 8 listov 2 g na liter tekočine za prehod iz tekočega v trdno stanje. …
  • Agar-agar: štejte od 4 do 6 g na liter tekočine, da preide iz tekočega v trdno stanje.

Kakšen sladkor narediti za žele? Najpogosteje se uporablja beli sladkor v prahu. Njegova zrna so dvakrat večja kot pri klasičnem sladkorju v prahu (ali sladkorju v prahu), tako kot je priporočeno.

Comment  Faire du falooda
Sur le même sujet :
Sabja seeds are also known as falooda seeds, basil seeds or tukmaria…

Comment faire prendre une gelée de fruit ?

Comment faire prendre une gelée de fruit ?
image credit © unsplash.com

Kako narediti Agar-agar? Uporaba agar-agarja Preštejte 2 g agar-agar v prahu (to je enaka žlička) na 50 cl tekočine. Sur le même sujet : Comment Préparer de la crème glacée avec une machine à glace. Prašek zmešajte s svojim hladnim pripravkom, zavrite 20 do 30 sekund in pustite, da se ohladi.

Zakaj je moj kutin žele čist? ampak ni! pri kuhanju žele postane rožnat in dlje ko se kuha, bolj je označena barva … zato bodite pomirjeni, če je pred kuhanjem vaš žele prozoren, je to normalno, pri kuhanju bo rožnato! Torej!

Kako veste, kdaj je temperatura 104-105 ° C, če nimate termometra? Morate narediti staromodno tehniko: kapljico želeja spustite na krožnik, ki ga postavite v hladilnik. Pustite za minuto in če kapljica zaželi, je žele precej skuhan.

Kako narediti pesin sok brez ekstraktorja? Uporabite mešalnik. Trdne sestavine in jabolčni sok nalijte v mešalnik ali predelovalec hrane, kot pri pripravi čistega soka pese. Najprej zmešajte jabolko in jabolčni sok, dokler zmes ni popolnoma tekoča. Nato dodamo korenje, peso in ingver.

Comment  Préparer de la crème glacée avec du lait
Ceci pourrez vous intéresser :
Izozki kono baten konoa jaten hasten bazara, izozkia urtu eta leku guztian…

Confidentialite - Conditions generales - Contact - Publicites - Plan du site - Sitemap